abonneren
Apps & Software

Windows 10 Home naar Pro, hoe?

Een paar dagen geleden heb ik een Aldi/Medion Akoya PC aangeschaft met o.a. i5 processor, 8GB RAM, enz. Hierop staat standaard W10 (voor)geïnstalleerd. Ik zou deze graag upgraden naar W10 Pro. In 2013 heb ik een licentie gekocht voor W8 Pro. Deze is ingezet in een virtuele machine (VMware), Dit werkt maar verre van optimaal, het is traag (was te verwachten, oud model PC) en de upgrade naar W8.1 is nooit gelukt. Ik krijg daarbij een of andere foutmelding. Oplossing hiervan had een lage prioriteit. Het zou handig zijn om deze licentie te gebruiken voor de nieuwe PC, deze W8 Pro biedt in beginsel een upgradepad naar W10 Pro. Ik heb hierover telefonisch contact gehad met de Microsoft Helpdesk. Volgens deze zou ik contact met Medion op moeten nemen omdat de registratiesleutel van W10 Home in het BIOS zou zitten, deze zou ontsleuteld moeten worden. Verder zou W10 de installatie van W8 Pro blokkeren. Van Microsoft is duidelijk niet veel hulp te verwachten. Het liefst zou ik een cleane install doen. Heeft iemand een idee hoe te handelen? Snelste of meest zeker wijze. Budget is beperkt, daarom is aanschaf van Pro versie nu niet opportuun.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het lijkt mij HEEL sterk dat de sleutel van Windows IN de BIOS zou zitten. De product key van Windows 10 staat gelinkt naar een bepaald stukje BIOS.
  • +
  • 0
  • -
  zie http://betanews.com/2015/12/21/upgrade-from-windows-10-home-to-pro-using-this-product-key/
  Was achteraf eenvoudig, procedure als in de link beschreven gevolgd, na herstart sleutel van Win8Pro ingevoerd en voila, draait nu Win10Pro.

Beantwoord deze vraag