abonneren
Apps & Software

Welke vervanger raadt U aan nu Skype gestopt is met ondersteuning skypetelefoons?

Mijn RTX4088 blijkt niet meer bruikbaar voor skypebellen.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Microsoft gaat wijzigingen doorvoeren in Skype, waardoor een groot aantal oudere Skype-telefoons die gebruik maken van SkypeKit - een set bibliotheken om deze telefoons te kunnen gebruiken - niet meer werken. Tegelijkertijd maakt Microsoft van Skype een cloudoplossing in plaats van een peer-to-peer-verbinding, zoals deze nu is. Mede door deze wijzigingen worden de oudere modellen niet meer ondersteund. Welke dat zijn, kun je hier lezen:

  https://support.skype.com/en/faq/FA34763/which-skype-enabled-devices-or-platforms-are-no-longer-supported

  Tegelijkertijd heeft Microsoft ook een lijst online gezet van Skype-telefoons die wel werken volgens de nieuwe cloudstructuur, en die lijst vind je hier:

  https://support.skype.com/en/faq/FA10328/what-are-the-system-requirements-for-skype

  Het is verder lastig aan te geven welke vervanger het best is; doelt u op een fysieke telefoon om met Skype te kunnen gebruiken, of een vergelijkbare dienst als Skype?
 • @markgamble Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik zag het nu bij toeval. Indertijd de stekker uit mijn telefoon getrokken en niet gezien dat er een reactie op mijn vraag was. Het gaat om een rtx4088 telefoontoestel waarmee ik zo gemakkelijk kon bellen. De kwaliteit is ook beter als via tablet. Het liefste zou ik, als dat bestaat, een ander programma downloaden op dit toestel om weer gewoon te kunnen VOIP-bellen.

Beantwoord deze vraag