Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Apps & Software

Welke snelheid heeft mijn internet?

Sinds kort heb ik Ziggo 120 mb verbinding. Ben nu iets uit de nieuwsgroepen aan het downloaden met spotnet wat 15,0 gb groot is. Ik download via Eweka en voor het downloaden van die 15,0 gb heeft hij ander half uur nodig om te downloaden. Hoe bereken ik nou mijn werkelijke internetsnelheid? Via de Ziggo speedtest geeft hij ook netjes 120,6 mb aan Maar vind persoonlijk ander half uur downloaden voor 15 gb aardig lang duren, kan ook een kwestie van ongeduld zijn. Of dat mijn Eweka account niet helemaal juist is. Hier heb ik een 100 mb verbinding.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Het is een groot misverstand dat je bij downloads altijd per definitie de door de ISP opgegeven snelheid haalt.
  En dat ligt niet aan de ISP, niet aan je eigen hardware, maar domweg bij het adres waar je het vandaan haalt. Het erg vaak voor dat men daar de kraan een stukje dichter draait. Domweg om meer klantjes te kunnen bedienen.
  In sommige gevallen kan de download dramatisch veel lager zijn.

Beantwoord deze vraag