Apps & Software

Welke pc is het beste om te internetten, streamen en om muziek te luisteren?

Ik twijfel namelijk tussen de Raspberry Pi 2, de Nexxt PC Stick, Zotac ZBOX PI320 pico, Mele PCG01 Compute Stick of de Intel Compute Stick met Windows. Als het echt de moeite waard is zou ik mijn budget ook wel uit kunnen breiden om een van de instapsystemen van Tweakers te kunnen kopen (http://tweakers.net/reviews/4158/2/desktop-best-buy-guide-september-2015-instap-en-basisminisystemen.html#instapminisysteem1). Mijn budget is 300 euro.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Een pc zou ik het niet gelijk willen noemen maar mijn persoonlijke voorkeur gaat echt uit naar de raspberry pi. Eerlijk gezegd hebben al de tv's bij ons in huis (4 stuks) allemaal een RPi achter zich hangen. Doordat er Noobs op staat, OpenElec (=Kodi) en Raspbian) kunnen ze gebruikt worden als volwaardig mediacenter en als normale pc. Ze worden bediend met een draadloos mini-keyboard en even zo draadloze muis.

  Aan HDMI-stick kleven teveel nadelen. Er zit alleen wifi op waardoor het streamen soms wat problemen kan krijgen. Ook zit je vast aan een enkele os. Ook de bediening kan soms niet via een normaal keyboard. Om intern te streamen moet gebruik worden gemaakt van upnp en/of dlna.
  Noobs op een RPi geeft je wel de volledige vrijheid.

  Wil je er meer van weten? De volgende site heeft mij heel wat bij kunnen leren:
  https://sites.google.com/site/ilovemyrpi/home

  En als bijkomend voordeel: Afhankelijk van de gekozen configuratie, je kan het zo gek maken als je wilt, hou je ongeveer de helft van je budget in je zak!

Beantwoord deze vraag