abonneren
Apps & Software

Welke laptop/tv combinatie raden jullie aan?

Een vriend van mij wil graag een nieuwe TV en een nieuwe laptop aanschaffen die draadloos aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hij heeft gehoord dat je beeld vanaf je laptop naar je tv kunt dupliceren door een draadloos netwerk. Ik ben hier zelf niet zo thuis in maar jullie misschien wel. Eisen voor laptop: - Vooral gebruikt zijn voor internetten - Moet het beeld van de laptop draadloos kunnen dupliceren op de tv. - HD films hoeft hij niet te streamen, dan gebruikt hij een HDMI kabel. - Dus HDMI uitgang Eisen voor TV: - Philips LED - Rond de 82cm/32" - liefst 200 hz Deze tv hebben we op het oog: Philips 32PFL7605H Budget weet ik niet zeker maar ik zet het maar even op ¤1500,- Hij wil dus foto's en internetpagina's vanaf de laptop draadloos dupliceren naar de tv. Hij is op zoek naar een laptop en en tv die daarin een goede match vormen. Nu mijn vraag, in computers ben ik behoorlijk thuis, maar hoe kun je je beelden draadloos dupliceren naar je tv? Dan zal de tv een WLAN module ingebouwd moeten hebben toch? En op het moment dat je het beeld wil dupliceren, moet je dan steeds via netwerkcentrum je tv opzoeken oid? Liefst wil hij met één druk op de knop het beeld van de laptop naar de tv kunnen schakelen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee en in hoeverre is dit mogelijk?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Volgens mij heb je zoiets nodig:
  http://tweakers.net/nieuws/65056/toshiba-brengt-eerste-laptop-met-intels-wireless-display-uit.html
  Dus een laptop met Wireless display van Intel en een adapter, zoiets:
  http://zoek.dell.nl/1/2/88440-netgear-push2tv-intel-wireless-display-adapter-ptv1000-digitale-multimedia-ontvanger.html#Overview
  Welke tv maakt dus niet uit, zolang er maar een hdmi ingang op zit.
  Het apparaat komt aan je tv te hangen en verzorgt de communicatie over het draadloze netwerk. De tv hoeft dus geen WLAN te hebben.
  Lees ook dit artikel even helemaal, dan zie je wat wel en niet mogelijk is:
  http://www.engadget.com/2010/02/01/toshiba-satellite-e205-with-intel-wireless-display-review/
  Het grootste probleem zal denk zijn om een laptop met WiDi te vinden…
  De nieuwe XPS17 van Dell gaat dit krijgen schijnbaar (let op, de huidige XPS17 heeft het nog niet):
  http://tweakers.net/nieuws/71852/ces-dell-kondigt-nieuwe-alienware-en-xps-systemen-aan.html
  Al met al een nog vrij nieuwe techniek die nog amper wordt toegepast, met als gevolg dat de prijzen er ook naar zullen zijn.

  Met de PTA01 van Philips kun je ook je PC scherm op je TV weergeven. Kijk maar eens op de website van Philips: http://www.philips.nl/c/tv-en-monitor-accessoires/pta01_00/prd/nl/
  • +
  • 0
  • -
  Fiindng this post has solved my problem

Beantwoord deze vraag