Apps & Software

Welke computerbrillen raden jullie aan?

Ik heb inmiddels de leeftijd bereikt waarop veel mensen een leesbril nodig hebben. Namelijk 47 jaar oud. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ten eerste de Kant-en-klare leesbrillen. Die zijn het goedkoopst. Zoals te lezen is in deze brillentest van Kassa. Of een leesbril op maat. Een ogentest bij een opticien is daarvoor vereist. Of een computerbril. Die zou beter zijn in combinatie met een computerscherm. Ik ben er nog niet zeker van welke keuze te maken. Dus als er onder de Computer!Totaal forum gebruikers brildragers van een Computerbril of leesbril zijn, die hun ervaringen erover zouden willen delen.

1 antwoord
  • Die goedkope kant-en-klare brillen moet je wat mee oppassen. De lenzen zijn vaak vrij slecht, met veel vervorming bij de randen. En maar een klein vlakje waar je redelijk door ziet. Als ze er met glazen lenzen zijn, zou ik daar wel de voorkeur aan geven. Ik heb hier eentje van plastic dus. :-)
    Ik heb wel moeite met kleine lettertjes. Niet dat ik ze niet meer kan lezen, maar dat het soms erg inspannend is voor de ogen. Met mijn computerscherm heb ik geen enkele moeite (19" 1280x1024). Als jij dat ook niet hebt, zou ik een leesbril nemen. Misschien is een ander scherm ook een overweging, als je bijvoorbeeld een 17" hebt.

    Het kan voor geen een kwaad om zo nu en dan zijn of haar ogen te laten controleren bij een opticien.

    Dus ik raad je aan om daar eens langs te gaan.

Beantwoord deze vraag