Apps & Software

Welke batterijen gebruik ik voor mijn camera?

Voor mijn fototoestel gebruik ik gewone standaard batterijen, géén oplaadbare batterijen dus :) In de winkels kom ik batterijen tegen van verschillende merken, types en met diverse prijzen. Tja, ik zie door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer. Uiteraard weet ik welk formaat nodig is, maar welk merk/type batterij het meest geschikt is (en waarom dan juist die?) blijft onduidelijk. Oplaadbare batterijen gebruik ik bewust niet, omdat ze ontzettend snel leeg zijn. Zelfs na enige tijd niet nodig gehad te hebben...

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Geen oplaadbare batterijen gebruiken is niet alleen erg dom maar ook nog eens erg duur en niet milieubewust. Oplaadbare batterijen gaan namelijk (precies het tegenovergestelde van wat jij zegt) veel langer mee dan gewone batterijen (per keer gebruiken). Ik weet niet hoe je aan de wijsheid komt dat ze sneller leeg zijn, dit is namelijk grote onzin. Wel is het een beetje afhankelijk van de camera die je gebruikt. Als dit er eentje is uit het begin tijdperk van de digitale camera's, kan het zijn dat de camera zoveel stroom gebruikt dat oplaadbare batterijen snel leeg zijn (maar dat geldt dan ook voor gewone batterijen), als het een recente camera is moet je toch makkelijk enkele honderden foto's op een setje (goede) oplaadbare batterijen kunnen maken. Met de camera van mijn vrouw (een Canon 640) maken wij tijdens vakanties (een dag of 17) vele honderden foto's zonder dat het eigenlijk nodig is om de batterijen op te laden. De batterijen lopen ook niet leeg als de camera maanden lang niet gebruikt wordt.
  Goede batterijen zijn bijvoorbeeld GP 2700 (of hoger) mah.

  Probeer eens de Eneloop batterijen. Zijn erg goed en lopen bijna niet leeg als je ze langere tijd niet gebruikt. Eneloops zijn zo'n beetje de beste.
  http://www.samenkopen.net/action/138462

Beantwoord deze vraag