Apps & Software

Welk programma is geschikt voor vob-bestanden ?

Een kopie van een dvd heeft allerlei mappen met o.a. vob-bestanden. Het is mij niet duidelijk hoe ik zo'n dvd-kopie vanaf mijn computer kan opstarten. Het eerste echte bestand is vaak het 3e of 4e vob-bestand. Met welk programma kun je zo'n kopie het handigst afspelen?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  http://www.videolan.org/vlc/
  VLC media player
  VLC is een gratis en open source cross-platform multimediaspeler en -framework dat de meeste multimediabestanden en ook dvd's, audio-cd's, vcd's en verschilllende streaming-protocols afspeelt.
  • +
  • 0
  • -
  Het handigst kun je het afspelen met een mediaspeler die bekend is met dvd-video, Media Player Classic (Home Cinema Edition) kan het en het genoemde VLC ook denk ik.

  Je opent (aangeven) bij Media Player Classic niet een .VOB bestand maar de map waar de twee mappen van de dvd-video in staan en de speler herkent dan de dvd.

  Er zijn ook programma's die goed bekend zijn met de .VOB en overige specifieke dvd-video bestanden maar niet echt spelers zijn. TMPGEnc DVD Author of de nieuwere uitvoering b.v. is bedoeld om wat aanpassingen aan de dvd-video te kunnen doen, kan leuk en handig zijn.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord