abonneren
Apps & Software

Wat met de recovery na update Windows 10?

Beste, Ik heb 2 pc's, eentje met Windows 7 en eentje met Windows 8.1. Het zijn allebei toestellen waarop Windows voor-geïnstalleerd was bij aankoop. Dus geen DVD maar wel Windows op een recovery partitie (D: Schijf), waarnaar men kon teruggrijpen als het grondig mis liep en men terug moest gaan installeren. Hoe zit het nu als de upgrade naar Windows 10 komt. Die heb ik dan niet op mijn recovery. Dus kan ik ook nooit herstellen. Tenzij ik het nieuwe Windows 10 besturingssysteem zelf op een correcte manier op de recovery kan zetten. Maar hoe moet ik daarvoor te werk gaan, zodat het écht werkt zoals de originele recovery? Aan de andere zijde.... Als ik het goed begrijp zou bij de upgrade naar Windows 10,wel het besturingssysteem gewijzigd worden, terwijl mijn persoonlijke bestanden onaangeroerd blijven. Als dat inderdaad zo is, dan kan ik niet zelf de nieuwe Windows 10 kan overzetten naar de recovery omdat ook mijn bestanden, daar dan zouden op komen (of niet?). Graag daar even juiste en betrouwbare en gedetailleerde informatie over, zodat ik weet wat me te doen staat bij de overschakeling. Dank bij voorbaat

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  De recovery zoals deze nu op de laptop staat is straks niets meer waard. Zo simpel is het.

  Je zal een beetje technisch moeten worden. Kijk daarvoor op http://computertotaal.nl/vraag-en-antwoord/2424/hoe-maak-ik-image-van-hdd.

  of

  http://www.computerhandleiding.nl/software/image-maken.html
  • +
  • 0
  • -
  Waar het op neer komt, is dat je net als bij Windows 7, of 8, weer opnieuw een herstel disk, of USB stick, moet maken van de geïnstalleerde Windows 10. Belangrijk is dat je, bij, of tijdens de upgrade, naar Windows 10, het (eventueel gekregen) licentienummer goed moet onthouden, of noteren. Dat licentie nummer, zou je in de toekomst wel eens nodig kunnen hebben, wanneer je om welke reden dan óók, Windows 10, opnieuw zou moeten installeren, met dat licentie nummer, kan je dan Windows 10, kosteloos downloaden van de site van Microsoft.

Beantwoord deze vraag