Apps & Software

Wat is het verschil tussen extern en intern IP-adres?

Soms wordt er gesproken over een extern en intern ip adres. Wat is het verschil hiertussen en hoe kom ik die van m'n pc te weten. Als ik Start-->Uitvoeren-->cmd-->ipconfig doe, krijg ik een ip adres. Maar is dat nu intern of extern?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Een extern IP-adres is het IP-adres wat jouw PC of netwerkje op Internet heeft. Een intern IP-adres is het adres wat een PC binnen een netwerk heeft. Om makkelijk het onderscheid te kunnen maken tussen extern en intern is afgesproken om bepaalde reeksen van IP-adressen niet op Internet te gebruiken. Deze reeksen zijn:
  10.0.0.0 tot 10.255.255.255
  172.16.0.0 tot 172.31.255.255
  192.168.0.0 tot 192.168.255.255
  Als je met ipconfig een adres ziet staan wat in een van bovenstaande reeksen zit, gaat het om een intern IP-adres. Om te weten te komen wat dan je extern IP-adres is, kun je naar www.watismijnip.nl gaan.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord