abonneren
Apps & Software

Wat is een goede oplossing om niet telkens van HDMI kabel te wisselen?

Telkens als ik mijn PC wil aansluiten op mijn TV dan kruip ik onder het bureau om mijn HDMI kabel van de monitor eruit te pluggen en om de HDMI kabel van de TV erin te steken. Is er echter een makkelijkere oplossing als in een soort schakelaar? Mijn videokaart heeft maar aansluiting voor één kabel dus bestaan er tussenstukken of iets dergelijks?

1 antwoord
  • Eenvoudige splitters van HDMI ken ik niet zelf; maar eenvoudigweg "hdmi splitter" intypen bij Google levert bij voorbeeld dit op: http://www.onlinekabelshop.nl/KR1077.html?gclid=CMSQn76JgLwCFYlF3godxRkAcg of dit http://www.kabeldirect.nl/hdmi-splitter-kabel-30cm.html . Let op: dit zijn advertenties, ben er zelf neutraal over. Google geeft nog andere verwijzingen, kun je zelf nazoeken.

    Je loopt wel het risico dat door het splitsen er zodanig spanningsverlies optreedt dat het signaal onbetrouwbaar is. Te herkennen aan blokkerig beeld bij bewegend beeld. De praktijk moet dat uitwijzen.

    Is dat het geval dan zijn er nog twee oplossingen. Er zijn duurdere versterkers/receivers die twee HDMI uitgangen hebben. Maar dat is, zoals gezegd, een nogal dure oplossing.

    Wat je ook kunt doen is een verlengkabel uit jouw PC naar boven op de tafel, zodat je de eigenlijke kabel naar TV of monitor gewoon zittend op jouw stoel kunt ompluggen. Ik denk dan aan zoiets als dit, gevonden op de Mediamarkt site: http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/VIVANCO-%2842095%29-HDMI-VERLENG-HS-E-GOUD-2-5M,10259,450689,262969.html?langId=-11 . Ik neem aan dat het ook in andere winkels te vinden is.

Beantwoord deze vraag