abonneren
Apps & Software

Wat is bootsqm.dat?

Ik heb het volgende probleem in mijn computer zitten 3 harde schijven. Een van deze schijven gaf tijdens het opstarten een SMART error. Deze schijf was vervolgens in windows verkenner niet meer zichtbaar. Met HD-tune was de schijf wel zichtbaar en gaf ook geen errors. Vervolgens heb ik windows opnieuw opgestart (9 van de 10 keer geeft dat immers wel een oplossing :D ). Het opstarten duurde lang (ongeveer 10 minuten). De harde schijf was toen weer zichtbaar en in de root van deze schijf stond een nieuw bestand: bootsqm.dat. Wat is dit voor een bestand? Wat kan de oorzaak van dit probleem zijn? Ik gebruik de volgende hardware: moederbord Asus M4A88TD-V EVO/USB3 (HD in AHCI mode) harde schijf (windows): WD caviar black WD1002FAEX harde schijven (opslag): 2x WD green WD20EARS (1 gaf dus een fout)

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Smart error: Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Kan dat de disk te heet is geworden of dood aan het gaan is.

  Informatie over bootsqm.dat vind je onder andere hier: http://www.bloglog.com/outpost/c2d0bcd557ea7b4aeee251e201130660
  Helaas kunnen harde schijven ook al binnen een jaar stuk gaan. Maak voor de zekerheid een backup/image op een externe harde schijf.
  Je hebt de harde schijf die een SMART-waarschuwing gaf, gecontroleerd met HD-tune, schrijf jij, en dat programma vond geen fouten.
  Controleer die harde schijf ook eens met CrystaldiskInfo, hier te downloaden: http://crystalmark.info/?lang=en
  Alle uitslagen horen blauw te zijn.

Beantwoord deze vraag