Apps & Software

Wat is bootsqm.dat?

Ik heb het volgende probleem in mijn computer zitten 3 harde schijven. Een van deze schijven gaf tijdens het opstarten een SMART error. Deze schijf was vervolgens in windows verkenner niet meer zichtbaar. Met HD-tune was de schijf wel zichtbaar en gaf ook geen errors. Vervolgens heb ik windows opnieuw opgestart (9 van de 10 keer geeft dat immers wel een oplossing :D ). Het opstarten duurde lang (ongeveer 10 minuten). De harde schijf was toen weer zichtbaar en in de root van deze schijf stond een nieuw bestand: bootsqm.dat. Wat is dit voor een bestand? Wat kan de oorzaak van dit probleem zijn? Ik gebruik de volgende hardware: moederbord Asus M4A88TD-V EVO/USB3 (HD in AHCI mode) harde schijf (windows): WD caviar black WD1002FAEX harde schijven (opslag): 2x WD green WD20EARS (1 gaf dus een fout)

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Smart error: Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Kan dat de disk te heet is geworden of dood aan het gaan is.

  Informatie over bootsqm.dat vind je onder andere hier: http://www.bloglog.com/outpost/c2d0bcd557ea7b4aeee251e201130660
  Helaas kunnen harde schijven ook al binnen een jaar stuk gaan. Maak voor de zekerheid een backup/image op een externe harde schijf.
  Je hebt de harde schijf die een SMART-waarschuwing gaf, gecontroleerd met HD-tune, schrijf jij, en dat programma vond geen fouten.
  Controleer die harde schijf ook eens met CrystaldiskInfo, hier te downloaden: http://crystalmark.info/?lang=en
  Alle uitslagen horen blauw te zijn.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord