Apps & Software

Wat doet Windows hulpprogramma voor verwijderen van schadelijke software?

Tijdens de maandelijkse updates van mijn windowssysteem valt het me al een tijdje op dat er steeds een update wordt binnengehaald voor "Windows hulpprogramma voor verwijderen van schadelijke software". (deze maand KB890830) Wat kan je hiermee? Ik kan het programma niet terugvinden in bijvoorbeeld de systeemwerkset van bureau-accesoires. Je zou denken dat het een wapen van Microsoft is om spyware te bestrijden ofzo. Maar op deze manier heb ik er niets aan. Kan iemand vertellen wat dit programmaatje is en wat je ermee kunt?

2 antwoorden
  • Het is een spyware scanner à la Ad-Aware en consorten. Ik download 'm ook braaf, maar heb 'm eigenlijk nog nooit gebruikt. Zojuist uitgevonden dat dat via 'Start>Uitvoeren>Mrt' gaat trouwens. De executable staat overigens in C:\windows\system32\ als mrt.exe. Kun je meteen een snelkoppeling op je bureaublad plaatsen :-)
    Beetje vreemd dat dat zo verborgen is idd, maar kennelijk is het de bedoeling van Microsoft dat je het via een website vanuit IE lanceerd: http://www.microsoft.com/security/malwareremove/default.mspx
    Maar goed, je kunt het dus zonder problemen handmatig starten.
  • Weet iemand hoe het komt dat mijn outlook agenda op mijn htc one mijn afspraken verwijderd. Ik kan nu bijvoorbeeld al mijn komende afspraken bekijken maar die van vorige maand niet meer.. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen dat dit niet gebeurd?

Beantwoord deze vraag