Apps & Software

Wat betekend: number of treats? en wat is beter, 4 of 2?

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik heb geen flauw idee waar je het over hebt. Kan je je vraag iets specifieker stellen?
  • +
  • 0
  • -
  Bedoel je wellicht "threads"? In welke context bedoel je het dan?

  P.S. "treats" (Eng) betekent "snoepjes".
  Volgens mijn tandarts is 2 beter – liever nog 0.
  Volgens mijn smaakpupillen 4.
  ;-)
  • +
  • 0
  • -
  Als je iets goed weet te spellen, dan kun je er ook makkelijker op googlen en dan kom je bijvoorbeeld op deze uitleg:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Thread_(informatica)

  Of als je Engels beter is dan je Nederlands:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thread_(computing)

  Verder hangt het er sterk van af welk besturingssysteem en welke applicaties je op je apparaat draait, want als deze beiden niet gebruik maken van meerdere threads, dan maakt het voor de computerprestaties niet uit of je nou 1, 2, 3, 4, 6, 8, etc. threads ter beschikking hebt.

  Voor hedendaagse budget PC's maar ook voor bijv. smartphones en tablets is twee threads al standaard, als je een modern besturingssysteem draait dan zou ik processoren met slechts één thread vermijden.

  Vier threads is tegenwoordig ook niet veel duurder en voor veel toepassingen (tegelijk) ook wel aan te raden (maar denk bijv. ook aan gaming, de modernere games benutten ook meerdere threads).

  Acht threads is aan te raden voor zwaardere, langlopende recht-toe-recht aan processen zoals videobewerking of 3D modellering. Maar die processoren zijn dan ook wat duurder, dus als je dat niet doet kun je om geld te besparen liever eentje met vier threads nemen.

  Threads trouwens ook niet verwarren met processor cores: Vaak is dat aantal gelijk, maar bijv. een Intel Core i7 processor heeft vier cores en ondersteunt acht threads, dankzij de HyperThreading technologie van Intel.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord