Apps & Software

Wat als mijn laptop vastloopt tijdens het opstarten?

Mijn MacBook Air loopt de hele tijd vast. Als ik hem wil opstarten, gaat ie hele tijd knipperen met het appeltje, documentenmapje met een vraag er in en een rondje met een streep doorheen. Het is nu vakantie, maar wat moet ik doen? Ik heb hem namelijk nodig voor school.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  – mogelijk – is ontstaan tijdens het vastlopen of tijdens het uitzetten van de PC. Dat vastlopen kan trouwens ook gebeuren 'op' een kapotte sector. Start de PC opnieuw en druk op om in de 'Veilige Modus' terecht te komen. Dat zal wel lukken… Daarna, via het nu wat kleinere Bureaublad, de eigenschappen van de 'C:'-harde schijf opvragen. Ga naar het tabblad 'Extra' toe en geef aan dat u die 'C:'-harde schijf wil controleren en repareren. Even later moet dan de PC opnieuw worden gestart en dat laat u gebeuren zonder ergens aan te zitten. Pal voor het doorstarten naar het Bureaublad wordt dan de 'C:'-harde schijf helemaal netjes gemaakt. En…
  • +
  • 0
  • -
  Zie onderstaande handleiding vanaf bladzijde 42:
  http://manuals.info.apple.com/MANUALS/0/MA394/nl_NL/MacBook_Air_Gebruikershandleiding.pdf

  @ Oscar,
  Het gaat om een Macbook Air en niet een Windows computer.

  Opstarten in veilige modus Mac:

  Volg deze stappen om in de veilige modus op te starten (veilig opstarten).
  Verzeker u ervan dat de Mac is uitgeschakeld.
  Druk op de aan/uit-knop.
  Zodra u het opstartgeluid hoort, houdt u de Shift-toets ingedrukt.
  U moet de Shift-toets zo snel mogelijk na, en niet voor, het horen van het opstartgeluid ingedrukt houden.
  Laat de Shift-toets los wanneer u het grijze Apple-logo en de voortgangsindicator (ziet eruit als een draaiend tandwiel) ziet.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord