Apps & Software

waarom zijn webcams en microfoons verplicht in laptops?

Er is tegenwoordig heel wat te doen betreft privacy waaronder ook het hacken van ingebouwde webcams en microfoons van laptops, waarom spelen laptops fabrikanten daar niet op in en bieden ze ook laptops aan zonder deze ingebouwde dingen? Daarbij waarom ben je verplicht iets te kopen wat je niet wilt of noch nodig hebt maar toch moet kopen omdat het puur en alleen om wat voor vreemde reden verplicht is ingebouwd? Men zal wel zeggen dat webcams en microfoons niet verplicht zijn in laptops maar als dat zo is waarom kan men geen laptop meer kopen zonder deze ingebouwde apparatuur? Deze vraag wordt nooit gesteld, vreemd niet? Terwijl men wel steen en been klagen over privacykwesties.

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Webcam kan je afplakken, zijn talloze stickertjes voor op de markt. De microfoon kun je desgewenst in apparaatbeheer van Windows volledig uitschakelen. Dus zo'n heel groot privacyprobleem hoeft het niet te zijn.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord