abonneren
Apps & Software

Waarom "ziet" mijn Asus de interne SSD niet als ik een HD (USB) heb aangesloten?

Met het artikel Image Maken in het september-nummer in de hand ben ik aan de slag gegaan. Ik heb geen NAS en vond het ook niet handig om de image op (vele) DVD schijven hebben. Derhalve besloot ik deze op een (nagenoeg) nieuwe externe HD te zetten. Echter, kreeg ik kort daarop een HD crash, doch ik kon met de image de boel van de externe schijf niet terug zetten. Hier en daar mijn licht opstekend moest volgens enkelen het gezocht worden in het feit dat ik twee partities op mijn ext HD had staan. Dat schijnt dan niet te werken. Ik heb daarop de image en alle andere bestanden verwijderd en de HD opnieuw geformatteerd. Ik heb dus de zaak vanaf de basis schijven weer opgebouwd. Het bleek echter, dat ik steeds een Boot melding kreeg, als die ext HD was aangesloten. Ik moest een bootable device aansluiten. Die melding kreeg ik niet met andere ext HD's. In de BIOS was niet vreemds te vinden. Mijn interne SSD stond steeds als eerste optie in het bootmenu. De helpdesk van de fabrikant raadde mij aan een update van de BIOS te doen en dat ging prima. Extra check gedaan met F9 en F10 om de zaak naar de basisinstellingen terug te zetten, maar dat hielp niet. Mijn vraag is nu: wat kan de oorzaak zijn, dat, als mijn ext HD is aangesloten, mijn Asus laptop (W7 – 64 bit) de als eerst genoemde interne SSD schijf kennelijk overslaat en er dan achter komt dat er geen bootable device is aangesloten. De helpdesk dacht aan een kaduuke ext HD, maar het ding is nagenoeg nieuw en de vraag blijft waarom hij alleen dan de interne SSD niet ziet.

2 antwoorden
  • Probeer het eens op een andere pc: of deze externe hdd dan ook dit effect geeft. Is dit het geval dan is er mogelijk iets loos met de interface (usb).
  • Het "probleem" is nog steeds hetzelfde - alhoewel "probleem": het overslaan van m'n SSD disk gebeurt alleen als ik de externe HD (met de recovery files) via USB aansluit op m'n laptop. En dat heb sinds die tijd niet meer gedaan. Ik was alleen benieuwd wat de reden zou kunnen zijn, waarom de BIOS de interne SSD overslaat.

Beantwoord deze vraag