Apps & Software

Waarom wordt mijn SATA harde schijf niet herkend?

Heb altijd IDE gehad maar die is stuk gegaan en heb vandaag een SATA opgehaald maar die kan het niet vinden hoe kan dat?

2 antwoorden
 • Welke windows heb je: Zie ook de linkjes: ;)

  http://www.schoonepc.nl/windows7/windows7_setup.html
  http://www.schoonepc.nl/instal/setup.html

  WORDT DE HARDE SCHIJF NIET HERKEND?
  Tijdens de setup wordt gevraagd op welke partitie Windows 7 moet worden geïnstalleerd. Geeft het venster geen harde schijf als keuzemogelijkheid weer, dan wordt de harde schijf niet door de setup van Windows herkend. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat er nog geen drivers binnen Windows 7 beschikbaar zijn voor de SATA-controller of RAID-configuratie (een combinatie van twee of meer samenwerkende harde schijven met als doel een veiliger en/of sneller systeem). De ontbrekende drivers moeten dan tijdens de setup (op het moment dat wordt gevraagd op welke partitie Windows moet worden geïnstalleerd) met de optie Stuurprogramma laden vanaf diskette, CD of USB-stick worden geïnstalleerd. De drivers voor de RAID-controller staan doorgaans op de bij het moederbord meegeleverde CD met hardware drivers. Het is echter beter de meest recente, voor Windows 7 geschikte drivers te downloaden van de website van de moederbordfabrikant (zie de pagina over het installeren van hardware drivers).

  TIP: Zijn er zo snel geen drivers voor handen? Bij sommige moederborden kan een instelling in het BIOS worden gewijzigd zodat de harde schijf wordt aangezien als een ouderwetse IDE-schijf. Zoek in het BIOS naar een optie die lijkt op Native SATA support/AHCI (Advanced Host Controller Interface), en zet deze optie uit (kies Disabled). Hoewel deze aanpassing prima werkt, is het toch verstandig de originele drivers alsnog te installeren zodra dat mogelijk is. De wijziging in het BIOS kan vervolgens weer ongedaan worden gemaakt (door de optie op Enabled te zetten).
 • Groepjes kinderen in mijn klas gaan aan de slag met het huis. Ik heb even een prelfexempoaar gemaakt en liep inderdaad tegen de inkepingen aan, deze horen aan de onderkant.Verder wordt het vast mooi!

Beantwoord deze vraag