Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Apps & Software

Waarom werkt netwerkadapter niet bij opstarten?

PC, 3 jaar oud, Windows 7; met netwerkadapter L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000 Base - T controller in Atheros. Sinds een paar weken werkt de adapter niet meer bij opstarten; in het configuratiescherm, apparaatbeheer, staat ie echter wel ingeschakeld. Ik los dit op door het apparaat uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen; dit werkt maar vind ik zeer omslachtig. Systeem herstel lost niets op. Wie weet hier een oplossing voor, opdat Internetverbinding opgestart wordt bij opstarten?

2 antwoorden
    • +
    • 0
    • -
    gaat waarschijnlijk om corrupt geraakte drivers. dat gebeurt wel vaker.
    uitschakelen en weer inschakelen via apparaatbeheer lost niks op, want regardeert de drivers niet.
    wat wel pleegt te helpen: ga naar apparaatbeheer, selecteer de netkaart, rechtsklik erop en kies: installatie ongedaan maken.
    sluit schermpje netjes af, en laat de pc herstarten.
    windows zal direct na de herstart de kaart als nieuwe hardware herkennen en opnieuw maagdelijk installeren. als de netwerkkaart een ingestoken pci-kaart is, wil het plaatsen in een ander slot wel eens een oplossing brengen….
    • +
    • 0
    • -
    Taking the oveweivr, this post is first class

Beantwoord deze vraag