abonneren
Apps & Software

Waarom werkt geluid Windows 7 slecht?

Ik had een laptop met windows vista erop.ik heb nu een upgrade gekocht van windows 7 ultimate en heb die geinstalleerd....maar nu is er 1 ding niet goed...:want het geluid kraakt...heb al met een driver detector programma gekeken..en de driver voor mijn HD audio is nog niet geinstalleerd...nadat ik heb gekeken wat voor geluidskaart ik had..heb ik de driver opgezocht..het gaat hierbij om de ALC660...maar nadat ik de driver heb geinstalleerd (van de website van realtek, driver zou moeten zijn voor vista en windows 7 stond erbij) werd het alleen nog maar erger...nu kraakte het aan een stuk door terwijl zonder driver je een beetje hoort kraken...wat is het probleem?o ja ik heb de hd audio manager nu ook niet meer.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  dit ligt niet aan windows 7, dit ligt aan realtek.

  men moet eens ophouden altijd de schuld aan windows te geven.

  je hebt een systeem die ontwikkeld en geproduceerd (en gekocht) is, voor w7 uitkwam. ontwikkelaars van drivers zijn érg laks als het gaat om compatibiliteit voor nieuwe versies van Windows, in dit geval Windows 7.

  Ik heb een geluidschip van Intel en die werkt perfect. Deze was ook geproduceerd voor Windows Vista en toen W7 RC2 uitkwam, waren er drivers voor W7 beschikbaar, maar dan met de naam lijkend op 'drivers_xxx_intel_w7_wvista_hda_0199.exe'.
  Deze driver gaf precies aan wat de realtek ook aangeeft. Het is een Vista driver, die aangepast is om met W7 te werken, alleen in de praktijk is dit bijna nooit het geval.
  Het wachten is gewoon op een driver die puur voor W7 is ontwikkeld, door Realtek.
  Windows 7 is hier niet schuldig aan, en dit heeft niets te maken met 'basic' ondersteuning.

Beantwoord deze vraag