abonneren
Apps & Software

Waarom valt mijn verbinding weg na slaapstand?

Sinds kort heb ik nadat de laptop uit de slaapstand komt geen netwerkverbinding meer.Als ik opnieuw opstart heb ik gewoon weer verbinding. Ik heb alle instellingen al een aantal keren doorgenomen maar zie geen vreemde dingen. Ik heb een toshiba satellite L670-1DX met windows 7 home premium. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen, want het wordt langzaamaan vervelend. Ik heb hier op het forum al diverse dingen gezien, niet de oplossing. Ik heb een sweex router LW050V2 met draadloos en bedrade aansluitingen.

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik heb hier ook al meer dan een jaar naar lopen zoeken. Na slaapstand moest ik altijd 40-50 seconden wachten voor de netwerkverbinding want uiteindelijk gaat hij wel werken, als je niets doet en wacht.
  Uiteindelijk een usb netwerkadapter geprobeerd en toen werkte het prima, direct netwerkverbinding na ontwaken uit slaapstand.
  Toch eens de gegevens van de originele netwerkkaart en de usb versie nagekeken.
  Wat blijkt, bij de TCP/IP van de usb versie zie ik lichtgrijs de default gateway ingevuld staan en bij de originele niet. (ik heb de tcp/IPv4 op automatisch een ip adres toewijzen staan) Als je nu op 'geavanceerd' klikt, kun je daar bij 'standaard gateway' de default gateway invullen. Klik op OK en nu zie je bij tabblad algemeen de default gateway staan, terwijl alles op automatisch toewijzen blijft staan.
  Het blijkt dus, dat na slaapstand de default gateway niet snel gevonden wordt.
  Nu een behoorlijk aantal keren getest en tot nu toe, elke keer vanuit slaapstand direct netwerkverbinding.
  Ik heb een Acer laptop en met Acer regelmatig contact over dit probleem gehad maar die konden uiteindelijk, na weken, geen oplossing aandragen, behalve dat ik windows opnieuw moest installeren en als dat niet hielp, dan moest ik de laptop maar terug sturen voor reparatie !!! En al bijna 2 jaar is er geen nieuwere driver voor de netwerkkaart.
  N.B. na eerdere pogingen om toch bij tcp/ip wel zelf een ip-adres op te geven evenals de dns servers plus de default gateway, werkte dat niet om meteen netwerkverbinding te krijgen.
  Hopelijk is dit een oplossing voor velen, die met hetzelfde 'onoplosbare' probleem zitten.
  • +
  • 0
  • -
  My prlbeom was a wall until I read this, then I smashed it.
  • +
  • 0
  • -
  Ik had hetzelfde probleem. Ik volgde de eenvoudige instructies op deze site en het probleem was zo opgelost:
  https://www.windowscorner.nl/windows/workshops/2015/de-internetverbinding-werkt-niet-meer-na-sluimerstand.php

Beantwoord deze vraag