abonneren
Apps & Software

Waarom maakt notebook geen verbinding?

Gisteren heeft mijn moeder een acer aspire 5439 notebook gekocht. Ik heb deze nu bij me om bv office ,mailadres in mailprogramma te zetten en avast. Over een paar weken krijgt ze draadloos internet. Vanmiddag voor het eerst de notebook aangezet,nadat ik hem vanmorgen had opgeladen. Probleem: de lan-verbinding doet het niet. Notebook heeft het steeds over draadloze netwerken. als ik kies voor nieuwe verbinding of nieuw netwerk instellen moet ik een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Ik geef mijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord(van ziggo) op en krijg fout6. LAN-verbinding heeft geen geldige IP-configuratie. Bij actieve netwerken staat: vetgedrukt boven: onbekend netwerk onder openbaar netwerk. / toegangstype: geen internettoegang/verbinding: lan verbinding Op mijn eigen pc deed ik mijn stekker er in en had ik verbinding. Kortom nooit mijn gebruikersnaam hoeven gebruiken. Ik heb thuis bedraad internet van ziggo. Regelmatig zal mn moeder bij mij zijn, daarom is het noodzakelijk dat de verbinding gaat werken. De bedrading is goed. Het is dezelfde draad waarmee ik op mijn eigen pc op internet kan komen en dit bericht kan typen. Ook de internet-instellingen zijn hetzelfde. Kan het evt. aan mcafee internet security suite liggen?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Als je zelf alleen een ziggo modem gebruikt en dus geen combi modem/router of router achter het modem, moet je eerst de lan kabel uit jouw pc halen en dan het modem even uitzetten voor 3 seconden (stekker er uit) en daarna de stroom er weer op.
  Als je dan de lan kabel in de laptop steekt, zal het werken.
  Vermoedelijk vind de laptop beschikbare netwerken in de buurt, maar deze zijn niet voor jouw bruikbaar, je hebt immers de sleutel niet.

  Tevens vermoed ik dat je de internet wizard probeert te gebruiken, deze begint standaard met een Ppoe verbinding en daar zou je gebruikernaam en ww nodig hebben. Maar zo'n verbinding hebt je ook niet. Ziggo is DHCP dynamisch.

Beantwoord deze vraag