Apps & Software

Waarom krijg ik geen toegang tot mappen en bestanden?

Na een nieuwe installatie van Windows Vista en Windows 7, uiteraard op twee verschillende partities, heb ik geen toegang meer tot mappen en bestanden op mijn Data-partitie. Ik ben er achter dat ik per map het volgende kan doen: Rechtsklik op map. Klik Eigenschappen. Klik tab Beveiliging Doorgaan. Er staan dan om een of andere reden twee eigenaren genoemd. Ik klik een eigenaar aan. 2x OK. Dan mag ik eindelijk in de map. Vervolgens moet ik hetzelfde tot 2x toe uithalen met elk afzonderlijk bestand in die map. Dat is echt geen doen. Wie kan mij de oplossing geven voor dit probleem?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Als administrateur uitvoeren:
  Eigenschappen HD > tabblad beveiliging > knop Geavanceerd onderaan > Machtigingen > knop Machtigingen wijzigen > vervolgens onderaan een vink zetten bij "Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object"

  Voeg "user" toe via R-muis Eigenschappen-Beveiliging-Bewerken-Toevoegen
  type user in het vak en kies voor namen controleren.
  Dan OK
  Kies dan daaronder voor: volledig beheer" en Toepassen.
  Helaas moet het voor elke map. (of submappen mee gaan kan ik niet checken hier).
  Dan verdwijnt het slotjeā€¦. getest hier.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord