Apps & Software

Waarom is NAS niet zichtbaar in Windows 7?

Wij hebben hier thuis een netwerkschijf (Lacie Network Space 2). Deze is vanaf alle computers/laptops in ons netwerk toegankelijk. Sinds giseren is er hier in huis ook een laptop met Windows 7 erop. Als ik op die laptop bij Computer -> Netwerk kijk, zie ik de schijf niet staan. Deze zou toch automatisch gevonden moeten worden? Ik snap er helemaal niets meer van en na uren zoeken heb ik opgegeven. Wie kan me uitleggen hoe ik die schijf zichtbaar krijg op de W7 laptop?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Je zou even kunnen kijken met mylanviewer (free trial):
  http://www.mylanviewer.com/downloads.html
  Windows 7 heeft wel wat andere settings mbt delen zie:
  Configuratiescherm\Netwerk en internet\Netwerkcentrum\Geavanceerde instellingen voor delen.

  Netwerkdetectie moet aan staan ver kan met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen nuttig zijn (om te delen met xp computers).

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord