abonneren
Apps & Software

Waar vind ik mijn Account en passwoord van pc?

Mijn tablet vraagt er om als ik met AiCloud in mijn pc wil kijken.

1 antwoord
  • Aannemende dat jouw tablet binnen jouw lokale WiFi netwerk zit en je naar jouw PC wilt: dat klopt. Alle directories en schijven zijn standaard ingesteld door Windows als afgeschermd voor anderen, als beveiliging.

    Een accountnaam en het wachtwoord weet je zelf als beste van jouw PC, maar dat is niet de handigste manier. Dan moet je het steeds herhalen voor iedere poging op de PC te komen. Accountnamen en wachtwoorden zijn diep verstopt in het besturingssysteem, het is immers niet de bedoeling dat je er via een achterdeur bij komt.

    Handiger is om op de standaard manier de PC te starten en in te loggen. Start vervolgens Explorer. Met een rechtermuisklik op een schijf of een directory kun je, als het goed is, onder meer kiezen uit "Share with…" (delen met). Daarmee moet je de ruimte "open zetten" voor anderen om er in te kunnen kijken.

    Hoe je dit precies moet doen variëert een beetje met de versies van Windows. In 8.1 moet je gelijk verder klikken naar "Advanced Sharing…", zowel in het rechtermuisklikmenu als in de "properties"(eigenschappen) dialoogbox die dan komt. Klik "Share this folder" aan EN (belangrijk!) klik lager in dat venster op "Permissions". In de daaropvolgende dialoogbox kun je kiezen of mensen alleen kunnen lezen, of er ook in kunnen schrijven. Sluit af met herhaaldelijk op "OK" klikken voor elke schijf die je toegankelijk wilt maken.

    Doordat een schijf/directory daarmee publiek ge'share'd is zou je geen probleem meer moeten hebben het te benaderen vanaf een andere PC in jouw lokale netwerk.

Beantwoord deze vraag