Apps & Software

Waar vind ik / download ik Hyper-V op een Windows 8.1 computer ?

Ik wil een 32-bit niet langer ondersteund programma draaien op mijn nieuwe Windows 8.1 desktop van Asus. Dat blijkt nog geen sinecure. Inmiddels ben ik zover dat ik heb begrepen dat dat via Hyper-V zou kunnen, maar ik kan dat niet zoals op de Microsoft-site wordt aangegeven onder de in te schakelen Windows onderdelen vinden. Heet het misschien anders, of moet je het downloaden ergens?

2 antwoorden
  • http://www.hyper-v.nu/
  • Hyper-V is onderdeel van Windows 8.1 Pro (let op het "Pro").

    Heb je die versie dan moet je het installeren via Control Panel -> Programs and Features -> Turn Windows features on or off (in de linkermarge aan te klikken).

    Heb je die versie niet, dan zul je iets als Virtualbox moeten gebruiken.

    Je kunt dan een virtuele machine "bouwen". Uiteraard, net zoals bij Virtualbox e.a. moet je ook een los besturingssysteem hebben om er op te installeren, of een bevroren image van een oude PC gebruiken (zie hier: http://computertotaal.nl/pc/je-oude-pc-virtualiseren-en-vernietigen-62448 ).

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord