abonneren
Apps & Software

vervolg op excel en tijd?

dat is niet helemaal wat ik wil. ik wil bij 16:10 bijv. 20 minuten optellen, maar wil de cel waarde niet op minuten hebben staan, maar op getal.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Vul je in het blauwe vak tekst in, dan start je (helaas) een nieuw thread.

  Vul je in het GRIJZE vak in, of klik je op ''reageren" dan vervolgt de discussie in hetzelfde thread. Een stuk handiger voor meelezers.

  'k Snap niet helemaal wat je nu bedoelt. Geef eens een voorbeeld wat het resultaat zou moeten zijn…

  NASCHRIFT
  Kijk in de Help (F1) in ieder geval onder Function References naar de HOUR en de MINUTE functies. Het interne floating point getal is de invoer. Daarmee converteer je de tijd (zoals je die in het vorige voorbeeld kon berekenen met correct een interval bij een tijdstip op te tellen) naar de uren resp. minuten in het antwoord.
  Wees er wel op bedacht dat iedere 60 minuten de klok weer verspringt. Dus: A1 = 16:30, B1= 29 en C1=A1+B1/(24*60), dan wordt C1 de waarde 16:59 (bij correcte celformattering). Met B1=31 wordt C1 dan 17:01. Laat je de MINUTE functie er op los dan wordt dat 59 resp. 01. Dus kijk goed naar wat voor resultaat je wilt. Wil je alleen het breukgetal zien zonder klokformattering, formatteer C1 dan in het algemene formaat of in het getalformaat dat je wel wilt zien.

Beantwoord deze vraag