abonneren
Apps & Software

Ventilator stuk?

MIjn pc maakt een zoemend geluid en de ventilator draait niet. Ik heb deze met een wattenstaafje en droge doekjes afgestoft toen draaide hij even. Is dit zelf op te lossen of heb ik hier een deskundige voor nodig?

2 antwoorden
 • Echt moeilijk is het niet, als je maar zorgt er wel voor dat je niet elektrostatisch geladen bent, want dat kan het binnenwerk van de pc onherstelbaar beschadigen, gebruik daarom zo'n anti-statisch snoertje aan je pols en verbind die dan met de verwarming. radiator.
  Zorg dat het snoer van de pc uit het stopcontact is. Voordat je aan de slag gaat,
  Draai de schroeven los en verwijder de computer kast. Daaronder zit de fan. Wat je kan doen is, een busje perslucht halen bij de electronica speciaalzaak/ of computer winkel, en de boel grondig, goed schoon, vrij van stof blazen, met een doekje of kwastje kan ook, maar doe dat heel voorzichtig, om niets te beschadigen, En kijk of de ventilator het dan wel doet, Doet de ventilator het dan nog steeds niet
  Kijk waar de schroef zit van de ventilator en haal de ventilator los. Deze zal vast zitten met een kabeltje dat je voorzichtig eruit kunt trekken. Maar kijk eerst goed waar dat stekkertje vast zit, zodat je later nog weet in welk contact dat stekkertje weer moet.
  Ga met de ventilator naar de plaatselijke elektronicazaak of goede PC winkel. Je kunt de ventilator natuurlijk ook online bestellen.
  .
  Maar als je toch twijfelt aan je eigen kunnen, is het verstandig om de reparatie te laten uitvoeren, door iemand die wel kennis van zaken heeft, Er zijn elektronica zaken en pc winkels die dat tegen een redelijke vergoeding kunnen uitvoeren, check je eigen regio, je hoeft maar te Google te zoeken onder " pc reparatie" en er zullen er vast wel meer in jou regio te vinden zijn.
 • Eventueel kan je ook kijken naar een nieuwe ventilator. Deze kosten doorgaans niet zoveel geld en het vervangen is best eenvoudig.

Beantwoord deze vraag