Apps & Software

van windows 7 naar Linux ?

4 antwoorden
 • http://www.ubuntu.com/
 • Een how-to van ComputerTotaal die ook van toepassing is op Windows 7:
  http://computertotaal.nl/apps-software/einde-windows-xp-tijdperk-overstappen-op-linux-62694

  Stap-voor-stap handleidingen voor de installatie van een Linux versie (bijvoorbeeld Ubuntu, Xubuntu, Linux Mint of OpenSuse) vind je op de site van Computertip:
  https://sites.google.com/site/computertip/Home

  Je kan een Linux versie daar downloaden, daarna op een DVD of USB-stick zetten en proberen, zonder iets op de harde schijf van je laptop of PC te veranderen:
  https://sites.google.com/site/computertip/uitproberen
  Door Linux af te sluiten en de PC weer op te starten keer je terug naar Windows 7. Op deze manier draait Linux tijdelijk in een ¨live¨ modus, handig om even te testen of het werkt. Uiteraard draait Linux sneller als het eenmaal geïnstalleerd is op de HDD.

  Je kan vervolgens Linux in plaats van Windows op de HDD installeren, maar ook Linux naast Windows 7 op een vrij gedeelte van de HDD, zodat je PC of laptop tweevoudig opstartbaar wordt. Zo kan je beide platformen los van elkaar gebruiken op dezelfde PC (en met elkaar vergelijken):
  https://sites.google.com/site/computertip/installeren

  Post je hier het resultaat? Succes!
 • beste mensen als u over wil stappen naar Linux kunt hert beste gaan gebruiken OpenSuse
  dit pakket onderscheid zich van andere Linux pakketten door de professionele aanpak van de mensen die daar achter zitten de upgrade gaat prima.
  op de wat oudere pc of laptop draait het pakket ook prima
  ik ben er nu een jaar mee bezig en bevalt mij goed
  als vragen heeft mail mij
  vriendelijke groet Frits Veerman
 • OpenSuse belangstellenden en gebruikers van OpenSuse
  Er zijn in Nederland ongeveer 20 000 gebruikers van OpenSuse het idee om deze gebruikers bij elkaar te brengen en zo de mogelijkheid te bieden om beter en sneller te kunnen communiceren
  en van gedachte te wisselen met betrekking tot Opensuse problemen die zich voordoen bij de beginnende gebruiker goed en snel op te lossen.
  Een locatie de gebruikers regelmatig terecht kunnen voor cursussen en vragen, een goede locatie is gevonden in Ede moderne locatie met goede trein verbinding en parkeer mogelijkheid
  Docenten hebben zich bereid gevonden voor het geven van de cursus.
  Hierbij vraag ik u indien u belangstelling heeft dit aan mij te melden, OpenSuse onderscheid zich door de kwaliteit en professionaliteit van de andere Linux software.
  En zoals bekend het gratis software.

  Graag verneem ik van u een reactie
  Vriendelijke groet Frits Veerman

Beantwoord deze vraag