abonneren
Apps & Software

Upgrade Win7 nr 10 lukt niet, startvakje win10 aanwezig, virusprgram aan/uit helpt niet. Oplossing?

Op laptop Windows 7 wil ik Windows 10 installeren. Het Windows downloadvakje rechtsonder is aanwezig. Na klikken daarop komt er een scherm met even geduld aub. Vervolgens gebeurt er niets (ook niet als ik langere tijd wacht. Op de laptop draait ook Karpersky Total security. Ook na uitschakeling Kaspersky start de download niet.De internetverbinding is goed. Weet iemand een oplossing?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Geachte
  Ik zou u aanraden om Windows 10 te installeren via een ISO van W10 op een DVD schijfje. Hoe je dat kunt doen lees je op deze link: http://www.pc-helpforum.be/topic/59284-windows-10-gratis-en-legaal-downloaden/#comment-467703.

  Dus eerst de "mediatool" downloaden zoals beschreven en dan de stappen uitvoeren tot je het scherm hebt waar je moet kiezen om de DVD te branden, let op dat je hier het juiste pad selecteert in de meeste gevallen is het station D. Dus best even nakijken op welk station de DVD brander zich bevind. Het kan zijn dat bij de installatie station Q word voorgesteld, dit moet je dan veranderen. Als de bestanden dan op de DVD schijf worden gebrand zeker niet vergeten om een kruisje te zetten bij "schijf controleren na branden. Wanneer de DVD klaar is zal deze worden uitgeworpen. Wanneer de schijf niet zou gebrand zijn kunt u alsnog het bestand wat is opgeslagen van W10 op de door jou gekozen locatie terug vinden en dan dit branden via de gebruikmaking van de ISO branden in W7, dit doe je door te dubbelklikken op de ISO file en dan word het bestand direct gebrand op de DVD. De schijf zal worden uitgeworpen wanneer deze klaar is.

  Om nu Windows 10 te installeren ga je als volgt te werk:
  Sluit nu alle geopende bestanden af.
  Plaats de schijf terug in de lade en wacht tot er op het scherm komt wat je wil kiezen, kies hier dan om de .EXE uit te voeren, de installatie van Windows 10 word nu gestart. Je krijgt nu een venster waar je kan kiezen of je de updates eerst wil laten downloaden "aanbevolen staat er bij" of dat je deze stap wil overslaan. Je kan kiezen om eerst de updates te downloaden maar het kan zijn dat dit toch te lang duurt bv: meer dan een uur wanneer dit zo is kan je de installatie beter terug afbreken, je krijgt dan de melding dat eerst alles word terug gedraaid dit duurt ook wel even.
  Wanneer dit gedaan is werp je de schijf terug uit en plaats ze je weer in de DVD lade je kiest dan weer om de EXE. uit te voeren wanner deze op het scherm verschijnt. Je slaat nu de stap over om eerst de updates te downloaden en ga verder met de installatie in van Windows 10 in Windows 7 zelf. De pc zal automatisch opnieuw worden opgestart en bij het opstarten van de Pc krijg je een melding om van de DVD te booten door op een toets te drukken. doe dit niet wan dit word allen gebruikt wanneer je een schone installatie wil doen van Windows 10!!! Dus je wacht even tot de tekst verdwijnt en dan kom je in een venster waar je de licentie moet accepteren zet dan een kruisje en kies volgende. "Waar je zeker op moet letten is of het een 32bit versie was van Windows 7 of een 64bit bij 64bit kan je ook meer ramgeheugen plaatsen dan bij een 32bit (4GB max). Je komt nu in het venster waar je moet kiezen om een "upgrade" uit te voeren of een volledige installatie. Kies hier voor een upgrade uitvoeren. Dan kom je in een scherm terecht waar je de partitie moet kiezen, kies dan de partitie waar Windows 7 op stond en ga verder met de installatie. De pc zal verschillende keren opnieuw opgestart worden maar vergis u niet dat wanneer de tekst verschijnt "druk op een toets om van de DVD te starten" wacht steeds tot de tekst verdwijnt want anders moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Windows 10 gaat nu verder met de installatie en je komt dan op een punt waar er op het scherm een cirkel verschijnt met het percentage van de voortgang als je deze cirkel ziet is dat de installatie van Windows 10 zal lukken zonder enig probleem.
  Eens je Windows 10 kunt gebruiken is het verstandig om eens te zien bij apparaat beheer of er eventueel geen drivers ontbreken bij sommige hardware zoals bv: de geluidskaart of de grafische kaart. Dit doe je door de app van "Deze Pc" zichtbaar te maken door in het zoekvak Deze Pc in te vullen je krijgt dan een afbeelding van Deze Pc en kies dan voor aan start vastmaken. Klik daarna op Deze Pc met de rechtermuisklik en kies hier dan voor "beheren" je komt dan in apparaat beheer terecht. Hier kan je zien voor welke hardware er drivers ontbreken.
  Wat je best ook kan doen in Windows 10 is dat je je aanmeld met een Microsoft account
  dit is beter voor wanneer je beslist om later extra apps te gaan installeren want hier word regelmatig naar je Microsoft account gevraagd.
  Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen en verder nog veel succes met Windows 10.

Beantwoord deze vraag