Apps & Software

TKIP of AES?

Ik heb eindelijk mijn wireless netwerk weten te beveiligen met WPA. Nu kan ik kiezen tussen TKIP of AES encryptie. Ik kan niet echt vinden of het een nu beter is dan het ander of niet en wat precies de verschillen zijn. Wie weet hier meer over te vertellen?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    AES is de opvolger van 3DES (triple DES). En is inmiddels de standaard in encryptie voor data. CCMP (de opvolger van TKIP) gebruikt AES als encryptie, dus ik neem aan dat deze AES optie hiermee bedoeld wordt.

    De AES encryptie is beter, maar vergt meer CPU. Ik zou kiezen voor AES, als de performance dan goed is. Zo niet, dan eventueel terugschakelen naar TKIP.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord