Apps & Software

Sites laden niet meer(Chrome + Explorer).Systeemherstel werkt niet(hiervoor ook beveiligingen uitgeschakeld)?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Heb je gecontroleerd of het aan het modem ligt?
  * Branden de juiste lampjes op het modem?
  * Kun je vanaf de PC wel inloggen op het modem (zie de handleiding ervan)?
  * Is de PC met het modem verbonden via kabel: zit de kabel er aan beide zijden in; heb je een andere kabel geprobeerd om kabelbreuk uit te sluiten?
  * Geeft apparatenbeheer (Device Manager) problemen aan met de hardware in de PC, i.h.b. de netwerkdelen –of dit nu kabel of WiFi is), te zien aan een geel driehoekje?
  • +
  • 0
  • -
  Of de oorzaak zit in de browser zelf…..
  .
  Dat kunnen meerdere zijn. Onder andere een virus of malware infectie. Maar de ervaring leert dat het probleem meestal in een van de Invoegtoepassingen zit. Een werkbalk die niet wil opstarten of een storing veroorzaakt. Of een ActiveX-besturingselement of een browseruitbreiding die geïnstalleerd is in de browser. Vaak is het dus externe software die het Internet Explorer werkt niet meer probleem veroorzaakt.

  Hoe los je het op?
  .
  Allereerst controleren of je over de meest recente update van Internet Explorer beschikt. Zodra dat gedaan is controleert je of de Internet Explorer wil opstarten in de eenvoudige uitvoering zonder invoegtoepassingen.
  .
  In invoegtoepassingen huist vaak spyware die vooral wordt gebruikt voor reclame doeleinden. Het vervelende is dat deze invoegtoepassingen vaak ongemerkt in je browser terecht komen. Denk aan toolbars. De invoegtoepassing wordt onderdeel van de Internet Explorer en kan daardoor ook de reden zijn van het regelmatig vastlopen.
  .
  Windows 7 IE zonder invoegtoepassingen:
  Klik op Startbutton Start
  Alle programma’s
  Bureau Accessoires
  Systeemwerkset
  Klik op: Internet Explorer zonder invoegtoepassingen
  .
  Invoegtoepassingen in- of uit schakelen
  De browser is nu kaal opgestart, dus alleen de Internet Explorer. Voldoet de browser nu weer zoals het hoort? Dan is het dus hoogstwaarschijnlijk een invoegtoepassing die de melding: Internet Explorer werkt niet meer, veroorzaakt.
  .
  Als de Internet Browser dan zonder problemen functioneert ben je wel alweer een stap verder, je weet nu waar het aan ligt. Je sluit af en start de Internet Explorer weer opnieuw op in zijn normale modus.
  .
  Nu moeten je er achter zien te komen welke invoegtoepassingen er allemaal op je computer is geïnstalleerd. Dit doe je als volgt, je kiest achtereenvolgens voor:
  .
  Extra –> Invoegtoepassingen beheren –> Invoegtoepassingen in- of uit schakelen
  .
  Nu schakelt je al de invoegtoepassingen uit, en herstart de browser. Vervolgens ga je nu één voor één de invoegtoepassingen weer activeren. Net zo lang tot dat je de boosdoener gevonden hebt die de problemen veroorzaakt, en je browser of Internet Explorer niet meer vast loopt, crasht of spontaan bevriest.
  .
  De videokaart driver updaten
  .
  Mogelijke ander oplossing is het updaten van het stuurprogramma van de drivers van je videokaart. En vanzelfsprekend kan het scannen op malware en virussen ook een oplossing bieden.
  .
  Oké…….Het is een heel betoog geworden…..maar kort en bondig lukt niet altijd….en dan heb ik het nog niet eens over Chrome gehad.
  Suc6…….
  .

Beantwoord deze vraag