Apps & Software

Schijf klonen met Minitool Partition Wizard lukt niet?

In CT nr 11 van nov 2014 stond (dacht ik) een duidelijk artikel over het klonen. Alle beschreven stappen nauwgezet gevolgd echter krijg steeds een melding, dat "Partition Wizard detected dsk config has been changed. PW can't continue". Ja, nogal wiedus als je van een 750GB van een 500GB SSD gaat. Waar ik waarschijnlijk de mist mee inga (maar dat is IT kennis van de kouwe grond) is dat verhouding C:D (42:58%) niet "past". PW geeft nl een verhouding van 60:40%, terwijl, zoals in het artikel staat dat ze "netjes worden geschaald". Ik mis kennelijk hier wat en hoop dat er iemand is die mij dit kan verduidelijken.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Bedenk dat bij het klonen je een 1:1 kopie maakt; niet enkel bestanden worden overgenomen maar ook de structuur van de partitie.

  Ga je nu van een partitie naar een andere partitie dan is er geen sprake meer van klonen, immers de doel partitie is anders.

  Of een programma dit ook kan is een kwestie van goed de documentatie lezen of proberen naar eigen inzicht (met alles in back-up voor het geval er iets goed fout gaat…), of het handmatig doen.

  Mijn ervaring is ook dat niet elke partitie manager even robuust is; het zijn complexe operaties waar echt niet veel fout mag gaan want anders kan een schijf volledig in de soep gegooid worden. Probeer (met je back-up achter de hand..) gewoon eens een ander programma als je denkt dat je huidige on-logisch is.
  • +
  • 0
  • -
  http://computertotaal.nl/pc/zo-kloon-je-een-harde-schijf-63952

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord