Apps & Software

Re: vraag aan bert ?

hallo bert, ik heb de koeling schoon gemaakt maar die was niet echt stoffig mijn laptop word nogsteeds erg warm of iig ik denk erg warm nu meestal tussen de 53 en de 62 graden ook heel even 70 gehad 80graden is die niet meer geworden

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik ben Bert niet maar heb wel een opmerking: Heb je wel eens gekeken onder Taakbeheer of er teveel programma's te druk bezig zijn? Er is ene kans dat je laptop veel te gestrest is.
  • +
  • 0
  • -
  Welke programma gebruik je voor de meten van de temperatuur? Speedfan?
  http://decomputer.be/speedfan/
  Hou er rekening mee dat dergelijke programma's er soms ook een beetje naast kunnen zitten.

  De meeste laptops staan op 4 rubbertjes, er is dus altijd een spleet tussen de tafel waarop de laptop staat en de laptop zelf. Soms zien we dat deze rubbertjes niet meer aanwezig zijn. De laptop ligt dan met zijn "buik" direct op de tafel. Dit is zeer slecht voor de koeling van de laptop.

  Als je het roostertje waar de warme lucht uitkomt vlak tegen je gezicht houdt, voelt de lucht die eruit komt dan ook echt warm aan of niet? Word de behuizing van de laptop zelf ook zeer warm of niet.

  Heb je de heatspreader boven de CPU verwijderd gehad? En indien ja heb je dan ook de staat van de koelpasta gecontroleerd?

  Tussen de 53 en de 62 in rust op het bureaublad vind ik persoonlijk veel. Als dat de temperatuur is na het spelen van een mega zwaar spel dan zou dat nog kunnen natuurlijk.

  Als de temperaturen enkel zo hoog oplopen bij het spelen van zware spelletjes dan zou je natuurlijk ook kunnen overwegen van een laptopkoeler te gebruiken tijdens het "gamen". Dit verhoogt de levensduur van de laptop en de batterij.

  Valt hij nog spontaan uit? Dat mag absoluut niet hoor. Vroeg of laat valt hij eens uit en start hij daarna niet meer op…..
  • +
  • 0
  • -
  hee bert
  ik heb het programma Piriform Speccy
  met normaal gebruik staat het
  Gemiddelde temperatuur 61 °C
  Kernsnelheid Multiplier Bussnelheid Rated bussnelheid Temperatuur Threads
  Kern 0 2793.3 MHZ x 21.0 133.0 MHZ 2394.3 MHZ 65 °C APIC ID: 0, 1
  Kern 1 2793.3 MHZ x 21.0 133.0 MHZ 2394.3 MHZ 56 °C APIC ID: 4, 5
  intel Core i5 460M @ 2.53GHz 60 °C
  298GB Western Digital WDC WD3200BPVT-22ZEST0 ATA Device (SATA) 40 °C

  er komt warme /hete lucht uit,
  ik heb de heatspreader boven de CPU niet verwijderd aangezien ik geen pasta had en had dit ook nog nooit gezien zoon dubbele prosessor (schroefjes met veertjes)
  als ik een spel speel via steam/internet of een filmpje kijk gaat hij nog naar de 80 graden.
  groetjes klaas

Beantwoord deze vraag