Apps & Software

Printer delen onder Linux Mint?

Nou heb ik eens een vraag! Op een van mijn laptops staat een oeroude HP 4000n parallel aangesloten. Deze is netjes herkend door Mint en staat gedeeld. Voor de herinstallatie van Mint werd deze door alle andere computers (Linux en Windows) in het netwerk herkend. Ik heb Mint er opnieuw opgezet maar nu kan ik de printer niet meer benaderen vanuit het netwerk. Bij de Linux-pc's komt er de opmerking "Authenticatie vereist voor het afdrukken van document". Windows zegt (natuurlijk weer) niets maar houd de opdrachten wel in de wachtrij. Nu moet ik iedere keer met een usb-stick gaan "spelen" en dat is niet de bedoeling van een netwerk! Alle hulp wordt zeer gewaardeerd (en niet alleen door mij maar iedereen hier in huis!)

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  https://lcardinaals.wordpress.com/2010/06/27/ubuntu-de-perfecte-desktop-printers-en-scanners/
  Hier heb je al gekeken zie ik: 13-04-2016 9:51 ;-)

  https://sites.google.com/site/computertip/hpprinters
  staan er misschien foutmeldingen in je /var/log/syslog ??

  En misschien kan je je vraag hier stellen:
  https://forum.ubuntu-nl.org/

  Hopelijk kan je er iets mee. Succes!
  • +
  • 0
  • -
  GEVONDEN!!
  Voor degene die hier terecht kwam omdat die het zelfde probleem tegen kwam: Ga naar Afdrukbeheer. Kies Server - Instellingen. Kies Afdrukken vanaf internet toestaan. Je kan dan gelijk gebruikers toestaan om jobs te annuleren.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord