Apps & Software

? pc start alleen op met piepjes en disk boot failure inser system disk

Een systeemdisk heb ik niet meer van xp. Het is begonnen toen ik iets van Realplayer heb gedownload. graag uw reactie! Anja

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het probleem is dat Microsoft de ondersteuning voor Windows XP heeft stopgezet, ook op hun officiële sites. dus dan zal je via een andere internet site aan een systeemdisk XP versie moeten komen. Download die via een andere pc/laptop, en zet die hersteldisk op een usb stick. Via deze site http://nl.softonic.com/s/windows-xp-recovery-cd
  .
  Op zich is die site wel oké, alleen ze hebben de (bij) gewoonte, tijdens de download nog andere apps te laten meeliften.
  …..dus….effe opletten………voordat je de download start,……. wel effe checken, dat behalve die XP recovery -cd, geen andere zaken staan aangevinkt….eventueel die andere zaken apps,… het vinkje weghalen…..want…….anders……. zit de betreffende pc, opgescheept met allerlei taakbalken, en andere apps waar, de eigenaar van wie de pc is, denk ik, nou niet bepaald op zal zitten te wachten……dus…Oja. die disk is gratis, daarom staat er freeware bij, dat betekend in computerwereld termen dat het gratis is.. afgeleid van 'for free"
  .
  • +
  • 0
  • -
  Controleer even in het bios of je nog steeds opstart van de disk waar je het besturingssysteem op hebt geplaatst.

  Is dit in orde en kun je toch niet opstarten, ook niet in de veilige modus van Windows (om iets dat een probleem veroorzaakt te verwijderen) dan is er meer aan de hand.

  Ga eens na b.v. wat de betekenis is van de piepjes: mogelijk geeft het bios daar een fout mee aan in bepaalde hardware, die je dan eens zou kunnen proberen te verwijderen en/of vervangen.

Beantwoord deze vraag