abonneren
Apps & Software

PC herstart om de 2 seconden zonder echt aan te gaan. Komt dit door MOBO of de processor?

Hallo, Dit is mijn aller eerst vraag op een forum. Ik heb een zelfgebouwde PC van nog geen 10 maanden oud. Er zit een MSI X99S Gaming 7 met een 2011- v3 Socket in Een intel core i7 5930K processor in. Mijn probleem: Als ik mijn pc start, herstart hij steeds om de 2 seconden zonder dat ik enige beeld krijg. Verder branden alle lampjes van de moederbord die normaal ook aan waren. Ik heb mijn videokaart op een andere PC geprobeerd en die werkt gewoon. Mijn geheugensticks heb ik ook verwisseld met nieuwe en een voor een op mijn moederbord geprobeerd om te kijken of het hieraan lag. Maar kreeg met elke stick in elk insteekplaats hetzelfde probleem. Ik heb mijn voeding ook op een andere pc geprobeerd en die doet het goed daarop. Ook heb ik een andere voeding waarvan ik 100% zeker van ben dat hij het doet op mijn pc geprobeerd, maar kreeg nog steeds hetzelfde probleem. Nou denk ik dat er iets mis is met mijn mobo of processor. Hoe kom ik erachter welk van de twee het niet doet. Ik ben niet in het bezit van een andere pc waarop deze processor en moederbord mee overeenkomen om ze daarop te testen. Graag als jullie hier verstand van hebben mij willen helpen.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Tja, je hebt het goed aangepakt door systematisch te testen en dat zou je ook kunnen doen bij mobo en cpu daar dat het eenvoudigste is (als je alternatieve spullen hebt) bij gebrek aan test apparatuur voor mobo en cpu.

  Kun je niet aan deze alternatieven komen probeer dan eens bij een goede pc zaak.
  • +
  • 0
  • -
  Verwijder alle niet direct noodzakelijke USB apparatuur.
  Controleer uitwendig of alle overige connectors goed zitten
  Kijk in de kast of alles goed op z'n plek zit. Maak desnoods één voor één alle verbindingen los en zet ze opnieuw vast. Ook de insteekkaarten verwijderen en weer terug zetten.

Beantwoord deze vraag