Apps & Software

PC aan maar geen beeld?

Alles doet het, alleen geen beeld Heb meerdere monitoren geprobeerd Andere videokaarten geprobeerd Kan iemand helpen?

3 antwoorden
  • Bij een desktop computer controleert je in eerste instantie of de lampjes op het computerscherm nog branden. Krijgt het scherm wel stroom? Zit de stekkers er goed in? Soms wil de datakabel (VGA) van de monitor niet goed vastgeschroefd zitten. Met het schoonmaken kan de monitor verplaatst zijn en de kabel losgeraakt. Ook zie je vaak dat de monitor via een knipperend donkergeel ledje aangeeft dat er dan geen verbinding is.
    .
    Brand het groene lampje op de monitor? Zo ja, staan de instellingen van de monitor wel goed? Misschien staan het contrast en helderheid instellingen wel helemaal uit. Dit zijn vaak draaiknopjes direct onder het LCD scherm van de monitor. Of een combinatietoets op de monitor zelf.
    Als het ondanks alle checks toch scherm zwart blijft kan een aantal oorzaken hebben: (1) processor kapot, (2) moederbord kapot, (3) ROM BIOS kapot
  • kijk eerst in je bios of daar je videokaart is gezien, er moet enable achter staan.
  • Heb je ook de voeding en kabels aan gesloten, veel videokaarten willen voeding rechtstreeks van de ATX voeding.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord