Apps & Software

oude winxp programma's op nieuw pc met win8?

Ik wil naar een nieuw pc met win8. Op mijn huidige pc met winxp staan veel programma's waarvan ik niet de originele software/downloads heb. Is er een mogelijkheid om die progamma's met behulp van bijv. Acronis of soortgelijk programma toch over te zetten naar de nieuwe pc?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Als je niet de originele installer disks of diskettes meer hebt is jouw copie illegaal geworden. Dan zul je hier weinig ondersteuning voor vinden.

  Wat je via downloads hebt geïnstalleerd: je bent beter af als je de huidige versie nieuw download en installeert. Die versie is hoogstwaarschijnlijk inmiddels geactualiseerd naar W8 en daar ben je beter mee af.

  Simpelweg de programmafolder integraal copiëren, desnoods ook de delen in Appdata, werkt niet altijd omdat op geen enkele manier alle benodigde verwijzingen in de registry meekomen. Ook de meeste utilities kunnen daar niets mee. Je hebt geluk als sommige software géén gebruik maakt van de registry.

  Wat je wèl kunt doen: lees dit artikel in C!T: http://computertotaal.nl/pc/je-oude-pc-virtualiseren-en-vernietigen-62448
  Je maakt een volledige back-up van jouw oude PC en draait XP in een virtuele machine in de nieuwe. Voor Windows Hyper-V hebt je dacht ik de W8 Pro versie nodig, maar je kunt ook VirtualBox proberen.
  Als dit niet lukt kun je de vhd altijd als virtuele schijf in Windows 'mount'en en bestanden er uit copiëren.

  Disk2vhd is hier te vinden:
  http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/ee656415.aspx
  • +
  • 0
  • -
  u kunt een virtual copy maken van xp (met de programmas)
  en dit copy runnen in een programam zoal virtualbox

  hiermee behoud u windows 8 en windows xp
  http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/ee656415.aspx

Beantwoord deze vraag