Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Apps & Software

opladen mini laptop?

aan Eric O Kan mijn mini laptop juist niet meer opladen. De acccu wel goed, ook de oplader maar het punt waar je de oplader in de mini stopt is kapot. afgebroken. Reparatie 300 euro. Vandaar mijn vraag of ik hem dan nog kan opladen of gebruiken door aan te sluiten via usb kabel met andere grotere laptop. mvg.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ik denk dat dat niet gaat.

  USB-poorten kunnen maar een beperkte hoeveelheid energie transporteren. Losse externe schijven via USB hebben al vaak een aparte oplader nodig. Jouw laptop heeft moederbord (CPU, geheugen), harde schijf, scherm en mogelijk nog meer te voeden.
  Daarnaast: de stroom van jouw oplader wordt voor een gemiddeld moederbord en andere componenten over meerdere spanningen verdeeld. Niet iedere component heeft dezelfde spanning nodig. Om dan aan de andere kant, de verbinding van één USB-poort aan alleen (!) het moederbord, spanning te zetten is niet voldoende. De circuits binnen de laptop en het moederbord zijn er niet op ontworpen.

  Je kunt natuurlijk in jouw stad of omgeving andere winkels ook om een prijsopgaaf voor reparatie vragen.

  Aan de hoogte van het prijskaartje te zien heeft degene die deze prijsopgaaf gaf het idee jouw apparaat in te pakken, op te sturen naar de importeur en aldaar te laten repareren. Je betaalt vooral het arbeidsloon voor iedereen door wiens handen het moet gaan. Dat nieuwe apparaten tegenwoordig zo secuur zijn dichtgeschroefd en/of vastgelijmd heeft zijn prijs, helaas.

  Overigens, het is niet per sé het moedercontactpuntje waar de stekker van de oplader in gaat, dat kapot is. Er kan ook een draadje er 'achter' kapot zijn of een ingebouwde zekering heeft de geest gegeven of … . Ik bedoel: er zijn nog meerdere oorzaken mogelijk en dat onderzoeken kan de reparatietijd verlengen.

Beantwoord deze vraag