Apps & Software

Op welke hoogte hang ik mijn LCD-tv?

Wat is nou de meest ideale hoogte om je lcd tv op te hangen? Dus kijkend vanuit de bank. Logisch lijkt mij de gemiddelde kijkhoogte (ogen) en dit als middelpunt te nemen van de lcd tv. Maar in een huiskamer van 2,67M hoog vind ik dat wat laag lijken. Zal wel de eigen smaak zijn...

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Een mooie kijkafstand is voor een 1080p LCD TV is 2,5-3x de beelddiagonaal, dat komt bij een 16:9 scherm neer op een horizontale kijkhoek van 15-20deg. Voor wat betreft de hoogte, ongeveer 1/3-2/5 van het scherm boven ooghoogte hangen, de rest er onder. Bovenkant van scherm op ooghoogte geldt voor beeldschermwerk aan een bureau voor beeldschermen tot en met 19", daarboven moet je ook een deel boven ooghoogte, bij een 30" scherm bijvoorbeeld ook 1/3 erboven en 2/3 eronder.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord