abonneren
Apps & Software

Nvidia GeForce GT 740, genoeg watt?

Ik wil graag een Nvidia GeForce GT 740 kopen voor mijn pc. Alleen deze videokaart vereist minimaal 400 watt. Ik heb een voeding van Aopen van 400watt peak. Mijn vraag is dus: kan ik deze videokaart plaatsen zonder problemen?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Je moet altijd een ruime marge aan houden, nooit uitgaan van de minimum opgave, want wanneer de videokaart volop bezig is, zal zijn vraag naar stroom toenemen, je moet het ongeveer vergelijken met een motor die stationair draait, dan is het brandstof verbruik minimaal, en wanneer die zelfde motor vervolgens op volle toeren draait. dan is het brandstof verbruik hoger. Je moet uitgaan van die maximale marge…waarop die motor op volle toeren draait..zo ook met de video kaart, Als de voeding maximaal 400 watt kan leveren, zal je stroom tekort komen voor andere onderdelen. Een videokaart presteert het beste wanneer hij de stroom krijgt die hij nodig heeft.
  .
  Wanneer een videokaart te weinig stroom krijgt, zal hij niet doen, dat wat hij moet doen, en kan hij zelfs kapot gaan. Net als een auto motor dat te weinig brandstof krijgt, die dan gaan haperen, dat zal die videokaart dan ook doen…alleen die videokaart kan daardoor kapot gaan. En je voeding zal overbelast raken, en oververhit raken. Omdat hij niet, of net genoeg stroom heeft voor de andere onderdelen….

Beantwoord deze vraag