Apps & Software

Na het installeren van nieuwe videokaart geeft één monitor een hele nare misselijkmakende geur, hoe kan dit?

Monitor is een Samsung syncmaster T200HD (2008) Ik sloot 'm op mijn oude videokaart aan met vga, nu dvi. Ik weet niet of dit standaard is, maar de gpu core wordt meteen 10 graden warmer als ik deze monitor aansluit. Het is trouwens m'n tweede monitor in de dual opstelling. Iemand suggesties hoe dit kan? En of het evt gevaarlijk is? Behalve dat ik echt misselijk word van de geur.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Die geur kan ook worden veroorzaakt door jarenlange ophoping van stof in de oude monitor, van 2008 die je beschrijft, door de koelopeningen kan stof doordringen en zich in de monitor afzetten tegen de printplaten en andere onderdelen.
  .
  Dan kan op den duur, door de warmte die zo'n monitor produceert, de in de loop der jaren verzamelde stof gaan smeulen….of zelf gaan branden.
  .
  En dat geeft dan zo'n brandlucht…….zou zeggen schroef met zorg,( of laat het doen door iemand die kennis van zaken heeft) de monitor open, en verwijder voorzichtig de verzamelde stof……van de diverse onderdelen printplaten, enz…
  • +
  • 0
  • -
  Op zichzelf is het niet vreemd dat de gpu veel warmer wordt: deze moet nu beeld genereren voor twee schermen i.p.v. slechts één. Oftewel, 2x zo hard werken.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord