Apps & Software

mijn pc crasch veel ?

mijn pc crach veel.krijg ik rare kleuren en dan start hij opnieuw op ?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het kan zijn dat je pc, te maken heeft met adware. Adware is malifide software welke pop-ups veroorzaken in je browser om er geld aan te verdienen. Dit doen ze door bij bepaalde gratis apps, ongemerkt extra software te laten installeren die je omleid naar advertentie netwerken waar men geld aan verdiend. Wanneer meer van dergelijke adware op je pc terecht komt, ontstaat er een conflict tussen de diverse adware progammaatjes, het zogenaamde twee kapiteins op één schip effect, waardoor je pc uiteindelijk om de zoveel tijd crasht. Omdat het tegenstrijdige opdrachten krijgt, (twee of meer kapiteins)
  .
  Volg de onderstaande instructie om je computer te scannen op adware.
  .
  Download AdwCleaner, naar je bureaublad (een gratis tooltje)
  https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
  .
  Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren.
  .
  Met AdwCleaner ga je nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit doe je door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken zal AdwCleaner eerst opsommen wat er allemaal aan ongewenste reclame is geïnstalleerd tegen je favoriete browser. Na de scan kan je door het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces, bijvoorbeeld wanneer het betreffend bestand onterecht als verdacht is aangemerkt, maar meestal is dat wat hij ontdekt, foute software.
  .
  na de scan….
  .
  De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, welke je op je computer hebt staan en gebruikt, zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als je geen items wil uitsluiten van het verwijder proces, door vinkjes te verwijderen, kan je de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken.
  .
  Hierna moet je nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer op nieuw worden opgestart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 moet je eerst naar de Desktop modus over schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doe je door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.
  .
  Als het goed is zal je computer/laptop nu vrij zijn van adware, je startpagina wordt als die ook gekaapt was, terug gezet naar Google.com, die moet je dan eventueel zelf effe wijzigen naar de startpagina die je voor de adware infectie, gebruikte.
  .
  Oja, let bij het downloaden van site's, zoals bijvoorbeeld Softonic, voordat je (in je enthousiasme) de download start, op het scherm heel goed op, dat behalve de app, die je wilt downloaden, geen ongevraagde extra's staan aangevinkt, want zo komt adware ongemerkt op je pc/laptop, door die ongevraagde extra's uit te vinken, voorkom je dat ongevraagde software, mee lift met de download. Anders zit je voor je het goed en wel beseft, opgescheept met allerlei ongevraagde taakbalken of veranderde startpagina's, pop-ups enz.
  .
  Die AdwCleaner wordt door hun makers, regelmatig ge-update, en is voor iedereen helemaal gratis te downloaden en (onbeperkt) te gebruiken.
  • +
  • 0
  • -
  Wel eens de computer open gemaakt en helemaal schoon gespoten met lucht?
  Installeer de nieuwste videodrivers opnieuw.
  Anders denk ik echt aan een videokaart die aan het dood gaan is.

Beantwoord deze vraag