Apps & Software

Mijn CPU klimt tot 100%. Wat is het probleem?

Bij het opstarten zegt Winrar dat hij CPU.EXE niet kan uitpakken. Na hooguit een minuut of 2 gaat de fan vol draaien en hoor je de computer overuren draaien terwijl de cpu naar 100% klimt en de computer traag word. Vanaf het moment dat je de task manager opstart daalt hij weer. Dit alles met een originele Windows 7 Ultimate 64-Bit versie. Er is geen cd van het beturingssysteem aanwezig dus een versie instalatie zit er niet in. Wat kan ik doen?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Winrar is helemaal geen normaal programma dat draait met het starten van een PC. Vermoedelijk heeft een of andere installatie het daar gezet.

  Voor W7 geldt: Kijk eens in de "Start-up" folder of daar een ongebruikelijke regel staat die weg kan. Vervolgens, via "Run", start "msconfig" en kijk op de tab "Startup" of daar de winrar-regel tussenstaat die er uit kan. Check gelijk ook voor andere dubieuze starts. Alles wat niet Microsoft is, niet jouw virusscanner of evenmin bewust geïnstalleerde programma's: deactiveer en kijk of het beter draait.
  Ook in tools als het gratis "CCleaner" kun je zien of er startroutines zijn die er niet of eigenlijk niet thuishoren.
  • +
  • 0
  • -
  CPU.exe klinkt bijzonder dubieus. Check voor de zekerheid je systeem ook even met antimalwaretools zoals Stinger en Hitman Pro.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord