abonneren
Apps & Software

mijn coputer gaat piepen als ik er een nieuwe videokaart in stop. waarom?

hallo, ik heb een spel gekocht waar je een betere videokaart voor nodig heb dan die ik nu heb. dus heb ik een nouwe gekocht. deze heb ik in mijn computer gezet en alles paste en was prima. maar toen ik de computer aan zette, kwamer er gekke piep geluiden uit. ik heb geen iedee waar dit door kan komen want ik heb een comuter die net 1 of anderhalf jaar oud is en ik heb de videokaart: Asus GeForce GT 610 SILENT,1GB gekocht die 300 watt nodig heeft en mijn computer heeft 350 dus dat zou goed moeten gaan. kan iemand mij alsjeblieft helpen???? mijn moeder boort is MEDION MS-7797

4 antwoorden
 • Hallo,

  Kan jij jou computer wel normaal opstarten zonder de videokaart er in?
  Zo ja: Dan kan waarschijnlijk het moederboard de zware videokaart niet aan.

  Als een normale computer opstart geeft hij meestal van zijn interne speaker 1x een piep. Als jij je computer opstart zonder die zware videokaart en hij piept meer dan 1x dan is het meestal het teken dat je moederboard kapot is.

  ps.Controleer je geheugenbankjes
 • ja, ik kan mijn computer zonder die videokaart gewoon normaal op starten.
  ik stuur dit bericht ook vanaf die computer. maar het is raar want mijn broertje heeft een hele oude computer en heeft daar nieuwe voeding en een nieuwe videokaart in laten zetten en bij hem werk het gewoon. dus dan zou het logisch zijn dat het bij mij ook moet werken. of moet ik er misschien sterkere voeding in plaatsen?
 • De piepjes zijn een signaal van het moederbord dat er "iets" niet goed zit. Wat, dat staat in de handleiding van het moederbord. Het aantal piepjes en de evt. volgorde van lang en kort is hier belangrijk. Heb je die handleiding niet meegeleverd gekregen, doe eens een zoektocht met google of bing. Tip: formuleer het in het engels.

  Maar te weinig voeding is wel waarschijnlijk. Een 350 W voeding voor de hele computer geeft al een belangrijk deel aan moederbord, CPU, harde schijf/(-ven) (!), DVD-lezer/-brander, lampjes e.d. ;-) en in USB-poorten gestoken randapparatuur (muis, klavier, webcam, …).
  De meeste merkcomputers hebben een voeding die "precies" past met de samenstelling bij verkoop. Meer is immers duurder en maakt de PC slechter concurrerend.
  Een videokaart die apart al 300W nodig heeft kan de voeding overbelasten, ook bij het starten. De spanning op de meeste voedingskabels daalt dan. Te weinig voor goed functioneren, net genoeg om het moederbord wat piepjes te doen afgeven.

  Hebben de gegeven piepjes inderdaad de betekenis van "te weinig spanning" dan kost de oplossing geld: of een andere kaart die minder voeding nodig heeft of een zwaardere voeding kopen en monteren. Dat laatste vereist wel wat kennis van alle kabeltjes; de nieuwe voeding moet passen in de kast etc etc. Laat je adviseren door een specialist die de kast kan bekijken. Op afstand via dit forum is lastig…
 • oke nou heel erg bedankt voor uw informatie ik ben nu meer op de hoogte van alles en ik ga de peipjes tellen. heel erg bedankt voor uw hulp

Beantwoord deze vraag