Apps & Software

linux mint 9 unable to find a medium containing a live file system. Oorzaak?

Wat is er mis als je dit krijgt bij installatie van linux mint? Ik probeer wanhopig linux mint te installeren op een oude Win XP pc. Bij installatie vanaf cd start linux even op, dan enige tijd niets en dan deze foutmelding. Internet fora geven geen antwoorden die me helpen.

3 antwoorden
 • Is de CD of DVD copie wel intact? Probeer de PC op te starten vanaf de CD of DVD, en druk dan op Esc of Spatie, er verschijnt dan een menu, waar je kan kiezen voor controle. De hashtag van de CD of DVD wordt dan bepaald en vergeleken met die van het intacte origineel. Zie punt 9 van deze handleiding:
  https://sites.google.com/site/computertip/installatietips#TOC-Laat-de-installatie-DVD-zichzelf-controleren-op-corruptie

  Linux Mint 9 … we zitten nu bij Linux Mint 13 (Long Term Support) of 16 (tussen versie).
  Kijk even op deze site, en download je Linux Mint hier en volg nauwkeurig de handleiding stap voor stap en brand de vers gedownloade .iso opnieuw. (Bij voorkeur laat je Windows de HDD nog even controleren, en check je je RAM met Memtest86, maar dat staat daar wel beschreven).
  https://sites.google.com/site/computertip/mint

  Maar … hoeveel RAM geheugen heeft je oude WinXP PC? Als je minder dan 1 GB hebt is de lichtere desktop Mint-Xfce een alternatief voor Mint-Cinnamon of Mint-Mate, of Xubuntu.
  Beide draaien de Ubuntu-motor.

  Meld je even of het gelukt is, dan kunnen andere lezers er hun voordeel mee doen.
  Succes!
 • Dag George,

  Dank voor je snelle antwoord. Het hielp me mijn inzicht te vergroten en bevestigde vooral mijn probeersels. Die mislukten echter alle. De pc reageerde ook verschillend op dezelfde opstart-usb op diverse momenten. Zaken die zouden moeten kunnen, deden het regelmatig niet. Onder XP was de pc ook beurtelings normaal en dan weer verschrikkelijk traag zonder aanwijsbare reden of acties van mijn vrouw of mijzelf.
  Mijn conclusie was dat de hardware kuren vertoonde. Daarom heb ik een tweedehandsje gekocht met Win 7. Dat is dan toch handiger dan sleutelen aan de oude pc.
  Je aanwijzingen zijn goed maar de meeste had ik al gevonden na stevig zoeken op internet. In dat opzicht kunnen anderen hier ook wat aan hebben.
  Ik probeer linux verder uit op mijn eigen pc, naast Win 7.
 • Dag Henk,

  Als de hardware kuren vertoont onder XP kan je een paar zaken nalopen:

  1. De PC of laptop verzamelt stof, kan daardoor niet goed meer koelen, en de prestaties worden teruggeschroefd. Erger is dat nu ook statische elektriciteit voor schade kan zorgen. Verwijder daarom regelmatig het stof uit de laptop of PC:
  http://www.pctuts.be/f417/schoonmaken-een-laptop-notebook-40026/
  http://www.visualsteps.nl/1st-hoofdstuk/229.pdf

  2. Check de harddisk:
  http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/tophddiag.htm
  Een eerste indruk krijg je met GSmartControl.

  3. Check het RAM met Memtest86 ( dat is op de Linux DVD of Linux-USB aanwezig, en dat heb je al uitgevoerd)

  Uiteindelijk kan je van je oude PC waar XP op stond weer een redelijk soepel draaiende PC maken door Linux te installeren:
  https://sites.google.com/site/computertip/Home
  Sluit de PC of laptop dan wel aan op een LAN kabel.

Beantwoord deze vraag