abonneren
Apps & Software

Laptop loopt vast tijdens surfen op internet/streamen (processor?)

Mijn laptop (Acer Aspire 5732Z, Windows 7 HP SP1, Pentium Dual Core CPU, T4300@2.1GHz, 4GB RAM geheugen) loopt gegarandeerd vast als ik hem belast (youtube/facebook/Windows Mediaplayer voornamelijk, maar soms ook gewoon bij opstarten browsers IE/FF). Voornamelijk tijdens streamen van film/geluid/afbeeldingen. Het beeld blijft dan gedurende ongeveer één minuut hangen en hij speelt het geluid 20x vertraagd af. Na één minuut hervat hij zichzelf weer om vervolgens een paar minuten later weer vast te lopen. Ik krijg dus geen bluescreen of foutmelding. Dit is dus een oneindige cyclus... Wat ik geprobeerd heb: Grafsich (e kaart) 1) FF updaten, plug ins updaten (Adobe Flash Player/Dreamweaver/Java) 2) Drivers grafische kaart updaten 3) HD Video via USB afspelen en HD video afspelen vanaf harde schijf (dan loopt hij nooit vast, de gehele 1,5h film niet > duid op probleem met harde schijf? Processorgebruik blijft hierbij tussen de 20 en 40%) Harde schijf: 4) Checkdisk uitgevoerd, geen fouten gevonden; 5) Defragmenteren van de harde schijf heeft niets veranderd aan de situatie. Oververhitting: middels programma Speccy geen indrukwekkende waardes gezien wat betreft temperatuur, tussen 40 en 60 C wat betreft harde schijf/CPU/werkgeheugen/grafische kaart. Stof lijkt dus niet het probleem te zijn. Overbelasting: middels taakbeheer>broncontrole waardes bekeken van processor/schijf/geheugen/netwerk. Wat opvalt is dat de processor constant op 99% van de maximale frequentie zit en vaak ook op 100% van het processorgebruik. Vervolgens laat de grafiek een aparte situatie zien nadat hij is vastgelopen. Op de grafiek vallen alle waardes dan naar 0 en dus is er vaak een dip te zien. Wie o wie weet wat er mis gaat met mijn laptop? Het lijkt als je het mij vraagt een hardware probleem (=processor? het enige waar ik achter ben is dat hij dus nooit vastloopt als je een film vanaf een USB of harde schijf afspeelt, hierbij wordt de processor niet zwaar belast.) Wat is hiervan de oorzaak en wat is hiervoor de oplossing?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Lastig vast te stellen wat er precies mis gaat. Ik dacht in eerste instantie toch aan een piek in de temperatuur. Maar toen ik las dat afspelen van een ext. schijf probleemloos gaat, lijkt het me toch wat onwaarschijnlijk.

  Misschien gaat er wat mis inderdaad in de processor of het geheugen. Dit kan een defect zijn, maar even een andere geheugenmodule of processor plaatsen in een laptop doe je ook niet zomaar. Je kun misschien de drivers van je chipset opnieuw installeren?
  • +
  • 0
  • -
  Je weet van aanpakken. Wat je nog niet getest hebt is of je PC niet besmet is met virussen en malware. Scan de computer met Malwarebytes.
  http://decomputer.be/malwarebytes/

Beantwoord deze vraag