abonneren
Apps & Software

Laptop (acer) met Windows xp blijft maar laden bij het laadscherm. Wat te doen?

Ik heb een kleine mini laptop van een aantal jaar terug. Nooit echt gebruikt en weggelegd. Nu wil ik graag de kleine laptop gebruiken voor vakantie. En geprobeerd hem op te starten. Maar na een melding van het bios met wat problemen, begint de laptop met het opstarten. Hij blijft dan hangen op het laadscherm. Hij loopt niet vast, want je ziet wel het laadbalkje steeds verschuiven. Maar hij blijft dagen lang laden. Uitzetten is geen optie en hij reageert ook op niets anders. De enige optie is door de accu leeg te laten lopen, hij vanzelf uitvalt. Op die manier kan ik het opnieuw proberen. Nu heb ik het al meerdere keren geprobeerd. En hij blijft maar laden. Nu is hij wel een aantal jaar oud. Maar ik heb hem amper gebruikt. Toch zonde als ik hem weg moet gooien... Is er nog wat aan te doen? Het is een acer mini laptop met Windows xp.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Hoewel er diverse personen zijn die je vertellen dat je nog steeds veilig met XP kan werken raad ik je stellig aan om toch van XP af te stappen. Een virusscanner en een firewall zijn lang niet meer voldoende om de nieuwe lekken te dichten!

  Dit gezegd hebbende gaan we verder.

  Een Acer heeft, als het goed is, een herstelmogelijkheid. Druk bij het starten op Alt en f1 en volg de aanwijzingen.

  Mocht je je avontuurlijk voelen, dan kan je altijd nog kiezen voor Linux Mint mate. De opzet is vergelijkbaar met XP, alleen is het wel veilig. Daarbij zijn alle programma's gratis en volledig.

Beantwoord deze vraag