Apps & Software

Kunt u mij een Freeware aanraden wat kan:Scannen, selecteren en uitsnijden en plakken als nieuwe afbeelding?

Geachte heer, mevrouw, Nu ik 8.1 gebruik werkt Photoshop Pro niet goed meer. Uiteindelijk gebruik ik alleen maar de bovengenoemde mogelijkheden. Met groet, G.F. Luckerhof

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  GIMP is een goed alternatief voor PhotoShop, zie onderstaande link:
  http://www.gimp.org
  Voor de handleiding zie onderstaande link:
  http://docs.gimp.org/2.4/pdf/nl.pdf
  • +
  • 0
  • -
  Het scannen zul je moeten doen met de utility die met de scanner kwam, of je moet de Metro-interface app "Scan" van Microsoft gebruiken.

  GIMP is een goede voor complexe selecties. Bij voorbeeld personen helemaal "los" maken van de rest van het plaatje. Maar beperkt het zich tot rechthoekig selecteren, het "crop"pen en opslaan dan is irfanview ( irfanview.com ) een veel eenvoudiger alternatief. Door gewoon een venster te slepen op de afbeelding selecteer je, met Edit -> Crop snij je het bij en File -> Save As… doet wat je er van verwacht…
  Irfanview is daarnaast heel goed als plaatjesbekijker :-) . Is jouw scanner TWAIN compliant kun je ook scannen van binnen Irfanview.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord